•  Wedding   •  10 Λόγοι Γιατί Χρειάζεστε Έναν Επαγγελματία Διοργανωτή Γάμου

10 Λόγοι Γιατί Χρειάζεστε Έναν Επαγγελματία Διοργανωτή Γάμου

Συγχαρητήρια. Είπατε το μεγάλο ΝΑΙ !!

Ήρθε επιτέλους η στιγμή να ξεκινήσετε το ταξίδι του σχεδιασμού και της διοργάνωσης του γάμου σας. 

Η πιο συχνή και αμφιλεγόμενη ερώτηση που ένα ζευγάρι θα πρέπει να απαντήσει αμέσως μετά τον αρραβώνα του είναι:  “Χρειάζεται να προσλάβουμε έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου;”.

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι απλή.  ΝΑΙ, χρειάζεστε οπωσδήποτε έναν επαγγελματία για τον σχεδιασμό και την διοργάνωση του γάμου σας. 

Είμαι η Ιωάννα, διοργανώτρια γάμων και ιδιοκτήτρια της εταιρείας For Good Times Event Planning and Design, με πολυετή εμπειρία στον χώρο του σχεδιασμού και της διοργάνωσης εκδηλώσεων. Σήμερα, θα απαντήσω με λεπτομέρεια στην ως άνω ερώτηση, δίνοντάς σας τους 10 πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους χρειάζεστε έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου για τον σχεδιασμό και την διοργάνωση του γάμου των ονείρων σας!  

Το να προσλάβετε έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου είναι μια δύσκολη απόφαση, το καταλαβαίνω! Κατά την διάρκεια της καριέρας μου σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, έχω συνεργαστεί με πολλά ζευγάρια μέσα από διαφορετικά πακέτα υπηρεσιών σχεδιασμού & διοργάνωσης του γάμου τους, πάντα καταλήγοντας όμως στο ίδιο συμπέρασμα.  Η εμπειρία την οποία βιώνει ένα ζευγάρι που έχει στο πλευρό του έναν επαγγελματία γάμου (wedding planner) και η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος σε σχέση με την εμπειρία και το τελικό αποτέλεσμα που βιώνει ένα ζευγάρι που προσπαθεί να διοργανώσει μόνο του τον γάμο του, δεν μπορεί πραγματικά να συγκριθεί.

 

Όλα τα “happily ever after” αγαπημένα ζευγάρια μου, δεν μετάνιωσαν ποτέ για την απόφασή τους να προσλάβουν έναν wedding planner, σε αντίθεση με τα ζευγάρια εκείνα που δυστυχώς κατάλαβαν αργά ότι θα έπρεπε να το έχουν κάνει από την αρχή κιόλας!!

Υπάρχει αρκετή πληροφόρηση σχετικά με τους γάμους εκεί έξω.  Επίσης, μπορεί και να σκέφτεστε:  “Είμαι σίγουρη πως μπορώ να τα καταφέρω και μόνη μου.”  Είναι απόλυτα κατανοητό, αλλά εμπιστευτείτε με, η διοργάνωση ενός γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση.  Απαιτεί εμπειρία και συνεχή εκπαίδευση, εξαίρετη γνώση του κλάδου και τεράστια αφοσίωση ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αψεγάδιαστο αποτέλεσμα που μόνο ένας επαγγελματίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο μπορεί να εγγυηθεί.  

Η συνεργασία σας με έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου που γνωρίζει καλύτερα από καθένα άλλο πως να σχεδιάσει, να συντονίσει και να οργανώσει κάθε πτυχή και λεπτομέρεια του γάμου σας, συμβουλεύοντάς σας και καθοδηγώντας σας ανά πάσα στιγμή για το κάθε τι που θα του ζητήσετε, είναι ανεκτίμητης αξίας!

Διαβάστε λοιπόν αναλυτικά παρακάτω 10 πιο σημαντικούς λόγους γιατί χρειάζεστε ένα επαγγελματία διοργανωτή γάμου ώστε να σχεδιάσει, να διοργανώσει και να συντονίσει τον τέλειο γάμο για εσάς.

Για να σας γλιτώσει χρόνο – για όλα εκείνα τα ζευγάρια που ο ελεύθερος χρόνος τους είναι περιορισμένος έως ελάχιστος, η χρονοβόρα και απαιτητική διοργάνωση ενός γάμου είναι αδύνατο να χωρέσει στο πρόγραμμά τους.  Με δεδομένο, λοιπόν, ότι για τον σχεδιασμό και την διοργάνωση ενός γάμου απαιτούνται τουλάχιστον 250 με 300 ώρες, αυτό συνεπάγεται για κάποιον που εργάζεται με πλήρες ωράριο, επτά (7) εβδομάδες συνεχόμενης εργασίας. 

Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε πως έχετε την διάθεση και τον χρόνο που απαιτείται ώστε να διοργανώσετε τον γάμο σας μόνοι σας,  είστε απόλυτα σίγουροι ότι μετά από περίπου 2 μήνες ατελείωτης αναζήτησης στο google και στο pinterest, θα έχετε τα πάντα έτοιμα;  Είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα έχετε βρει όλους εκείνους τους συνεργάτες και προμηθευτές που θα μπορέσουν να κάνουν τα σχέδιά σας πραγματικότητα; Νομίζω πως η απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις είναι προφανής.  Ένας διοργανωτής γάμου είναι η τέλεια λύση για εσάς!

Για να σας εξοικονομήσει χρήματα – ο διοργανωτής γάμου είναι ο γκουρού του προϋπολογισμού σας. Δεν υπάρχουν tips για την εξοικονόμηση χρημάτων που δεν γνωρίζει.  Όχι μόνο μπορεί να σας βοηθήσει με τις αγορές σας, αλλά μπορεί να σας καθοδηγήσουμε με μεγάλη επιτυχία έτσι ώστε να αξιοποιήσετε τον προϋπολογισμό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Θα διασφαλίσει τις αγορές όλων εκείνων των στοιχείων που θα περιγράψουν με ακρίβεια το όραμά σας για το γάμο σας και ταυτόχρονα θα σας συμβουλέψει για το που μπορείτε να ξοδέψετε λιγότερα επιτυγχάνοντας όμως πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για να σώσει την σχέση σας – είναι ο προσωπικός σας σύμβουλος γάμου.  Οι νύφες, σαφώς, είναι οι πρωταγωνίστριες της μεγάλης ημέρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι γαμπροί θα πρέπει να νιώθουν απλοί θεατές σε ένα έργο που έχετε σκηνοθετήσει μόνες σας.  Θέλουμε να νιώσουν την ίδια χαρά και τον ίδιο ενθουσιασμό για την διοργάνωση της σημαντικότερης ημέρας της κοινής σας ζωής.

Ένας διοργανωτής γάμου γνωρίζει πολύ καλά μέχρι ποιο σημείο θα ήθελε ο γαμπρός να εμπλακεί με τις λεπτομέρειες του γάμου σας και ποια είναι εκείνα τα σημεία που είναι επίσης πολύ σημαντικά για εκείνον και θα ήθελε να συμμετάσχει στον σχεδιασμό και την οργάνωσή τους. 

Με αυτό τον τρόπο, θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι, απολαμβάνοντας από κοινού τις προετοιμασίες του γάμου σας! 

Για να κάνει τα όνειρά σας πραγματικότητα – Με μία κίνηση των χεριών του, ένας επαγγελματίας wedding planner μπορεί να μεταμορφώσει τον πιο αδιάφορο χώρο σε σκηνικό παραμυθιού.

Ένας έμπειρος wedding planner, μπορεί να διαβάσει και να καταλάβει τις προσωπικότητες σας από την πρώτη ματιά.  Μέσα στα πρώτα 5 λεπτά του πρώτου σας ραντεβού, θα γνωρίζει ήδη ποιος χώρος θα είναι ιδανικός για την δεξίωσή σας, ποιο στυλ νυφικού θα είναι το ιδανικό για την νύφη, ποιο κουστούμι θα ταίριαζε καλύτερα στο γαμπρό, ποια χρώματα και θέματα θα σας περιέγραφαν καλύτερα ως ζευγάρι και πολλά άλλα.. 

Από τα όσα αναφέρουν πολλά νεόνυμφα ζευγάρια αλλά και από την δική μου προσωπική εμπειρία ως wedding planner, ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών γάμου (full wedding planning package) είναι το ιδανικότερο, το πιο επιτυχημένο και με το λιγότερο άγχος για εσάς.  Και αυτό γιατί ο wedding planner μπορεί να καθοδηγήσει τα πρώτα πολύ σημαντικά βήματα σας για τον σχεδιασμό και την οργάνωση του γάμου σας (χώροι, catering, φωτογράφος κλπ).  

Ακόμα όμως και αν έχετε κάνει ήδη κάποιες κρατήσεις σε χώρους και προμηθευτές για το γάμο σας πριν το ραντεβού σας με έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου, είναι έτοιμος/η να προσαρμοστεί στα δεδομένα και κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιήσεις να δημιουργήσει για εσάς τον γάμο των ονείρων σας!

Για να διαπραγματευτεί μεγάλες εκπτώσεις για εσάς – ένας επαγγελματίας διοργανωτής γάμου γνωρίζει όλα τα τρικ για την εξοικονόμηση χρημάτων του προϋπολογισμού σας και τους καλύτερους προμηθευτές.  Ο σχεδιασμός και η τήρηση του προϋπολογισμού του γάμου σας, είναι ίσως το πιο δύσκολο κομμάτι της διοργάνωσης που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε ως ζευγάρι, ειδικά χωρίς την βοήθεια ενός επαγγελματία.   Και αυτό γιατί τα περισσότερα ζευγάρια καλούνται να συντάξουν έναν τέτοιου τύπο προϋπολογισμό για πρώτη φορά στην ζωή τους.  Είναι απόλυτα λογικό να μην γνωρίζετε τις τιμές των τριαντάφυλλων τον Σεπτέμβρη και πόσα είδη υπάρχουν ή να μην έχετε ιδέα πόσο μπορεί να στοιχίζει ο στολισμός από την φωτογραφία που σας άρεσε στο pinterest. 

Το πρόβλημα το οποίο προκύπτει ως συνέπεια των ανωτέρω είναι ότι έχετε με πολύ μεγάλο κόπο συντάξει ένα προσχέδιο του προϋπολογισμού σας, το οποίο δυστυχώς βλέπετε ότι δεν μπορείτε να τηρήσετε μόλις ξεκινήσετε τις πρώτες επαφές σας με τους προμηθευτές.  Έτσι, ξαφνικά, το moodboard το οποίο έχετε δημιουργήσει για το γάμο σας μετά από πολλούς μήνες αναζήτησης, δεν μπορεί να υλοποιηθεί δημιουργώντας σας μεγάλο στρες και ιδιαίτερη απογοήτευση.

Αντιθέτως, ένας επαγγελματίας διοργανωτής γάμου έχει συντάξει εκατοντάδες πλάνα προϋπολογισμού.  Γνωρίζει τους πιο αξιόλογους προμηθευτές και επαγγελματίες γάμου και είναι έτοιμος δίνοντάς σας πολύτιμες συμβουλές και διαφορετικές επιλογές, να αξιοποιήσει στο έπακρο τον γαμήλιο προϋπολογισμό που εσείς έχετε ορίσει, τηρώντας την ίδια στιγμή το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα με την αρχική σας ιδέα.  Για να μην αναφερθώ στις σημαντικές εκπτώσεις που μπορεί να πετύχει για λογαριασμό σας!

Για να απαλλαγείτε από το άγχος – διώξτε όλες σας τις ανησυχίες.  Ο wedding planner σας θα αναλάβει τα πάντα για λογαριασμό σας. Μετά το πρώτο κιόλας ραντεβού σας, θα ξεκινήσει αμέσως με τον σχεδιασμό και την διοργάνωση του γάμου των ονείρων σας!

Ένας έμπειρος wedding planner θα περάσει μέρες, ακόμα και μήνες, όταν πρόκειται για μεγάλα ή destination events, σχεδιάζοντας και συναρμολογώντας από το Α έως το Ω την ημέρα του γάμου σας.  Και ίσως τόσος χρόνος να σας φαντάζει υπερβολή για έναν επαγγελματία, αλλά πιστέψτε με, υπάρχουν τόσες πολλές μικρές λεπτομέρειες που χρειάζονται την προσοχή του σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού και της διοργάνωσης του τέλειου γάμου, που μόνο όταν θα δείτε το τελικό αποτέλεσμα θα μπορέσετε να καταλάβετε το λόγο.

Για να είναι όλα τέλεια – από το προσκλητήριό σας μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια της μεγάλης ημέρας, η τελειότητα είναι το ζητούμενο της δουλειάς ενός wedding planner. 

Όπως ανέφερα παραπάνω, οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά! Ένας επαγγελματίας διοργανωτής γάμου σκέφτεται πάντα έξω από τα συνηθισμένα.  Αναζητά πάντα την τελειότητα μέσα από φρέσκιες πρωτοποριακές ιδέες που θα εκφράσουν την διαφορετικότητα των προσωπικοτήτων του κάθε ζευγαριού χωριστά.  

Η δημιουργικότητα, η καινοτομία και το απαράμιλλο στυλ είναι μόνο μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν έναν έμπειρο επαγγελματία διοργανωτή γάμου.  Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπεις τους ίδιους στιλιστικά γάμους να επαναλαμβάνονται με μόνη διαφορά το ζευγάρι κάθε φορά!  Δεν είστε το ίδιο ζευγάρι που παντρεύτηκε μία εβδομάδα πριν, γιατί λοιπόν ο γάμος σας θα πρέπει να μοιάζει ίδιος; Ένας wedding planner θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τον δικό σας μοναδικό πίνακα σχεδιασμού (moodboard) σύμφωνα με τις προσωπικότητές σας και τα όνειρά σας.  Είναι πολύ σημαντικό, η ημέρα του γάμου σας, να αποτυπώνει την δική σας ξεχωριστή και μοναδική ιστορία αγάπης! Αυτός είναι και ο σκοπός κάθε επαγγελματία διοργανωτή γάμου προκειμένου να δημιουργήσει αναμνήσεις ζωής σε εσάς αλλά και στους καλεσμένους σας.

Για να δημιουργήσει το οργανόγραμμα του γάμου σας – από τους προμηθευτές μέχρι και το bridal party, ο wedding planner θα δημιουργήσει ένα λεπτομερές οργανόγραμμα για εσάς που θα καλύπτει μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.  

Όταν ο σχεδιασμός έχει ολοκληρωθεί, ακολουθεί η διοργάνωση.  Μετά από αρκετές μέρες με ατελείωτα τηλεφωνήματα, emails, έλεγχο προσφορών, σκληρές διαπραγματεύσεις και αρκετά ραντεβού, ο wedding planner σας θα κλείσει όλους τους απαραίτητους επαγγελματίες και προμηθευτές για την μεγάλη μέρα!!

Όλα θα είναι κανονισμένα μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.  Έτσι θα μπορείτε να ηρεμήσετε και να απολαύσετε την προετοιμασία του γάμου σας!

Για να γίνει ο σύμμαχός σας – Ένας επαγγελματίας διοργανωτής γάμου θα εξισορροπήσει οποιαδήποτε διαφωνία μπορεί να προκύψει πριν και την ημέρα του γάμου σας. Είναι πολύ δύσκολο να ευχαριστήσετε τους πάντες και είναι ακόμα πιο δύσκολο να διαχειριστείτε όλες αυτές τις διαφορετικές απόψεις για τις αποφάσεις που πρέπει να πάρετε μόνοι σας για το γάμο σας.

Ο wedding planner σας θα γίνει ο πιο αφοσιωμένος φίλος σας.  Θα είναι εκείνος/η που θα υπερασπιστεί όλες σας τις επιθυμίες, χωρίς να χρειαστεί να έρθετε σε αντιπαράθεση με το οικογενειακό ή φιλικό σας περιβάλλον. Είναι ο άνθρωπος που θα μπορείτε να εμπιστευτείτε όλες σας τις ανησυχίες, γνωρίζοντας ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να λυθούν χωρίς να χρειαστεί να εμπλακείτε πουθενά.

Για να ενορχηστρώσει το γάμο σας – Η μεγάλη ημέρα έφτασε! Είστε η σταρ της ημέρας, ο γαμπρός σας είναι ο πρωταγωνιστής και οι καλεσμένοι σας είναι το πρωταγωνιστικό καστ.  Προσθέστε τα φώτα, τις κάμερες και τα φλας και έχετε την πιο επιτυχημένη πρεμιέρα! 

Λοιπόν αυτό ήταν — οι 10 πιο σημαντικοί λόγοι γιατί χρειάζεστε έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου! Όλα τα ζευγάρια αξίζουν να έχουν τον δικό τους μοναδικό γάμο χωρίς άγχος και αγωνίες και πιστεύω ακράδαντα ότι η συνεργασία σας με έναν επαγγελματία διοργανωτή γάμου είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε!

Αν σχεδιάζετε το γάμο σας ή έχετε ερωτήσεις και απορίες, παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.  Η ομάδα της For Good Times και εγώ προσωπικά θα χαρούμε πολύ να σας βοηθήσουμε.

Προσφέρουμε μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών σχεδιασμού & διοργάνωσης εκδηλώσεων προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.  Ξεκινώντας από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και άλλα a la carte services μέχρι και τον πλήρη σχεδιασμό και διοργάνωση του γάμου σας, δεν υπάρχει κάτι το οποίο να έχετε ονειρευτεί και να μην μπορούμε να το υλοποιήσουμε! 

Εύχομαι το άρθρο μου να έδωσε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.  Όποια και αν είναι η τελική σας απόφαση, ποτέ μην ξεχνάτε:

Τα σχέδια παραμένουν απλά σχέδια χωρίς οργάνωση!